V martinskom závode Volkswagen Slovakia otvorili novú logistickú halu

06.02.2014 Martin

Martin 6. februára (TASR) – V martinskom závode Volkswagen (VW) Slovakia dnes otvorili novú logistickú halu s rozlohou zhruba 4600 metrov štvorcových (m2). Jej vybudovanie si vyžiadalo investíciu 2,7 milióna eur.

Predseda predstavenstva VW Slovakia Albrecht Reimold informoval, že novú halu postavili za 167 dní. „Pre nás je dôležité, že takýmto spôsobom môžeme ďalej optimalizovať výrobu komponentov, ktoré dodávame do celého koncernu. Logistická hala nám umožní lepšie pracovať s komponentmi od našich subdodávateľov a ďalej ich spracovávať. Ďalším bodom, ktorý je pre nás dôležitý, je pokračovanie v stratégii posilňovania našej udržateľnosti a v neposlednom rade je to príspevok k bezpečnosti práce, na ktorej nám mimoriadne záleží,“ povedal Reimold.

„Martinský závod VW Slovakia otvorením novej haly potvrdzuje pozíciu jedného z najväčších zamestnávateľov v regióne. Som si istý, že v budúcnosti budeme môcť prispieť k rozvoju v tejto oblasti aj my, vybudovaním cyklotrasy z Martina priamo k závodu,“ skonštatoval primátor mesta Martin Andrej Hrnčiar.

Nová hala je podľa hovorcu VW Slovakia Vladimíra Machalíka pripravená a postupne do nej budú navážať materiál. „Bola veľmi potrebná. Vo výrobe je veľké množstvo strojov, ku ktorým sa musí materiál, či už na spracovanie alebo keď je to hotový výrobok, vracať späť. Logistická hala nám veľmi pomohla aj čo sa týka stability produkcie priamo v Martine. Je to tiež znakom toho, že so závodom v Martine sa určite do budúcnosti počíta,“ uviedol Machalík.

Produkcia komponentov martinského závodu VW Slovakia dosiahla v roku 2012 úroveň 28,85 miliónov komponentov. „Viac ako 93 % produkcie smeruje na export. Približne 7 % martinskej produkcie, pozostávajúcej z prírubových hriadeľov, synchrónnych krúžkov a telies diferenciálu, sa v bratislavskom závode VW Slovakia montuje do 27 typov prevodoviek. Nosnou časťou produkčného portfólia v Bratislave sú prevodovky so systémom Štart-Stop pre vozidlá platformy MQB koncernu Volkswagen,“ dodal hovorca spoločnosti.

Závod VW Slovakia v Martine s viac ako 800 zamestnancami patrí k najväčším zamestnávateľom v turčianskom regióne. „Jeho produkčné portfólio pozostáva predovšetkým z výroby komponentov pre prevodovky ako sú telesá diferenciálu, synchrónne krúžky, prírubové hriadele, kužeľové krúžky, hnacie a duté hriadele a kryty prevodoviek. Tie sa montujú do automatických aj mechanických prevodoviek s priečnym alebo pozdĺžnym uložením. Vyrábajú sa tu brzdové kotúče pre podvozky. Komponenty z martinského závodu smerujú do vozidiel značiek Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA a Porsche,“ uzatvoril Machalík.
 

Vyberte región